Rode biet met aardappelwedges en goudbrasem

gemberthee

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 kg rode biet
  • 600 g rozemarijnaardappelen
  • 4 goudbrasems
  • 1 citroen
  • enkele takjes peterselie
  • 250 ml azijn
  • 100 g hittebestendige zoetstof 1/1
  • peper, zout en thijm
  • viskruiden
  • 2 el koolzaadolie

Bereidingswijze:

Was de rode biet en kook hem beet gaar (afhankelijk van de grootte van de biet kan de kooktijd wel oplopen).
Giet de rode biet af, pel de bieten en snij in groffe stukken.
Verwarm de olie in een pot en stoof hierin de ajuin gaar.
Voeg de rode bietenstukken toe, voeg de azijn en de zoetstof toe en stoof het geheel op. Breng op smaak met peper, zout en thijm.
Leg de goudbrasems op een stuk aluminiumfolie, kruid met viskruiden, vouw de aluminiumfolie dicht en laat ze garen in de oven gedurende 30 minuten.
Schik op de borden de gestoofde rode biet afwisselend met de rozemarijnaardappelen door elkaar.
Haal de goudbrasems uit de oven en uit de papillotte, schik op het bord, leg er enkele schijfjes citroen op en strooi er wat gesnipperde peterselie over.
Laat het smaken!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren