Sportvoeding

Belang van sportvoeding

Goed uitgebalanceerde sportvoeding

De optimale voeding van een sporter hangt af van de duur en intensiteit van de sport, de trainingstijden, het gewenste lichaamsgewicht en het sportseizoen.  Doordat ikzelf actief aan sport doe, meer bepaald lopen ( vooral ten miles en halve marathons, ook in trail ) kan ik beamen dat voeding een belangrijke bepalende factor is bij sportprestaties. Zowel topsporters als recreatieve sporters hebben allen baat bij een evenwichtig samengestelde sportvoeding.  De dagelijkse voeding van een sporter  zal bepalen hoe hij zich voelt, hoe hij presteert en hoe hij herstelt.

Ben je een beginnend sporter en heb je vragen zoals: Hoeveel moet ik eten en drinken, wat en wanneer? Wat eet ik het best voor, tijdens of na de training/wedstrijd? Of ben je een gedreven atleet, heb je een belangrijk sportief doel voor ogen en wil je aan "tapering-off" doen?  Ik help je graag verder met eender welke vraag rond sportvoeding.
Ik streef er steeds naar om sporters via een goed uitgebalanceerde sportvoeding eventueel in combinatie met kwaliteitsvolle sportvoedingssupplementen, dopingvrij, op een hoger niveau te laten presteren.

Sportvoedingssupplementen

In de praktijk merk ik dat er vaak veel sportvoedingssupplementen ingenomen worden die eigenlijk niet wetenschappelijk bewezen zijn of vaak nutriënten bevatten die eigenlijk niet van toepassing zijn tijdens een zware inspanning.  Daarom ben ik op zoek gegaan naar een hoogwaardig gamma aan sportvoeding dat gebaseerd is op de recentste wetenschappelijke ontwikkelingen en geproduceerd volgens de strengst gangbare kwaliteitsnormen.  Dit gamma van kwaliteitsvolle sportvoedingssupplementen is sinds geruime tijd te verkrijgen in mijn diëtistenpraktijk.

Sportvoedingsadvies op maat: individueel / voor je club

Elk voedingsschema wordt individueel aangepast aan jouw noden en behoeften.  Wens je een uitgewerkt sportvoedingsschema op maat of wil je algemeen sportvoedingsadvies voor je sportclub, contacteer mij!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren