Parelhoen met ovenkrieltjes en warme groenten

parelhoen

Ingrediënten:

  • 1 schoongemaakt parelhoengebraad
  • enkele takjes rozemarijn
  • een teentje look
  • peper en zout
  • gezonde margarine
  • een dikke ui
  • ovenkrieltjes
  • warme groenten

Bereidingswijze:

Parelhoen wordt bereid als jonge fazant, patrijs of kip (voorzie 250 g per persoon).
Kruid de parelhoen met rozemarijn, peper, zout.
Doe een beetje margarine in een braadpan en stoof hierin een beetje fijn gesneden ui mee samen met een geperst teentje look.
Leg er enkele laurierblaadjes bij als de ui gebakken is en bak hierin het gebraad aan alle kanten mooi bruin.
Leg het vlees samen met de ui en de takjes rozemarijn in een braadslede en zet in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat het vlees naargelang de dikte gedurende 40 tot 45 minuten braden.
Om het vlees tijdes het bereiden sappig te houden overgiet je het best regelmatig met braadvocht.

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren