Wortel-kervelsoep

wortel-kervelsoep

Ingrediënten (voor 3 liter):

  • 6 vetarme groentebouillonblokjes
  • 1,5 kg wortelen
  • 400 ml passata
  • 70 g mosterd
  • 1 dikke ui
  • een klein doosje light TV-worstjes
  • 100 g verse kervel
  • 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze:

Doe drie liter water in een grote kookpot, doe hier de vetarme bouillonblokjes in samen met de passata, de geperste teentjes knoflook en de mosterd en laat het geheel doorkoken.
Schil de wortelen, snij 2/3de van de wortelen grof en voeg deze toe aan de soep.
Laat de soep nog 20 minuten doorkoken en mix vervolgens de soep.
De rest van de wortelen snijden we in fijne reepjes.
Pel de ui en snij deze eveneens fijn.
Voeg de fijne wortelreepjes en de fijngesneden ui toe aan de gemixte soep en kook de soep nog even door tot de wortelreepjes beetgaar zijn.
Was de kervel en voeg deze toe aan de soep.
Spoel de light TV-worstjes goed af onder de kraan, snij deze in schijfjes en voeg ze toe aan de soep.
Deze maaltijdsoep kan gegeten worden met enkele sneetjes brood met gesmolten kaas er tussen of met een croque monsieur.
Geniet ervan!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren