Veldslasoep

veldslasoep

Ingrediënten (voor 1 liter soep):

  • 150 g veldsla
  • 1 dikke ui
  • 1 preistengel
  • 2 selderstengels
  • 2 vetarme kippebouillonblokjes
  • 1 sneetje brood
  • 125 g magere geraspte kaas

Bereidingswijze:

Doe 1 liter water in een kookpot samen met 2 vetarme kippebouillonblokjes en breng dit aan de kook.
Pel de ui, snij deze grof en voeg toe aan de bouillon.
Was de veldsla en en voeg eveneens toe aan de bouillon, maar hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.
Was de preistengel, snij grof en voeg eveneens toe.
Was de selder, snij grof en voeg ook toe aan de soep.
Laat de soep 20 minuten doorkoken en mix ze door.
Rooster het sneetje brood in de broodrooster en snij in kleine blokjes.
Verdeel de soep in 4 borden en werk af met wat geraspte kaas, enkele broodkorstjes en enkele blaadjes veldsla.

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren