Komkommersoep

komkommersoep

Ingrediënten (voor 3 liter of 12 porties):

  • 1 ui
  • 200 g bladspinazie
  • 3 komkommers
  • 1 courget
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 200 g verse magere kruidenkaas
  • 3 liter water
  • 6 vetarme groentebouillonblokjes

Bereidingswijze:

Doe het water in een grote kookpot samen met de groentenbouillonblokjes en laat dit koken.
Pel de ui en snij deze in ringen.
Was de bladspinazie.
Was de komkommers, snij de uiteinden weg en snij ze in plakjes.
Was de courget, snij ook hiervan de uiteinden weg en snij eveneens in plakjes.
Was de basilicumblaadjes.
Voeg de bladspinazie, de schijfjes komkommer en courget samen met de basilicumblaadjes toe aan het kokende water en laat het geheel 20 minuten doorkoken.
Mix de soep door tot een glad geheel.
Pel de teentjes knoflook en pers deze uit in de soep.
Mix het geheel en roer hier onder de verse kaas.
Werk af met enkele basilicumblaadjes.
Je kan deze soep warm of koud eten, als gazpacho

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren