Bloemkoolbroccolisoep

bloemkoolbroccolisoep

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 liter water
  • 2 blokjes vetarme kippebouillon
  • 300 g bloemkool
  • 300 g broccoli
  • 1 dikke ui
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze:

Pel de ui en snij deze in groffe stukken.
Was de prei en snij ook deze in groffe stukken.
Maak de bloemkool en de broccoli schoon en verdeel in roosjes (hou er een paar apart voor de afwerking).
Doe in een grote kookpot de stukken ui, prei en de bloemkool- en broccoliroosjes , maar hou er een paar apart voor de afwerking.
Laat dit gedurende 20 minuten gaarkoken samen met de vetarme kippenbouillonblokjes.
Mix de soep glad met een staafmixer.
Kook de andere roosjes bloemkool en broccoli beetgaar.
Schep de soep in 4 soepborden en werk af met de stukjes bloemkool en broccoli.

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren