Ajuinsoep

ajuinsoep

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 ml water
  • 2 vetarme groentebouillonblokjes
  • 2 dikke uien
  • 2 teentjes knoflook
  • tijm (gedroogd)
  • 500 ml magere melk
  • 6 verse takjes peterselie
  • 1 kleine rode puntpaprika
  • 1 el mosterd
  • peper

Bereidingswijze:

Pel de uien en het knoflookteentje en hak het fijn.
Doe de stukjes ui en look in een kookpot met een beetje water en laat het geheel gedurende 4 minuten zachtjes sudderen (zonder te laten kleuren).
Voeg vervolgens het water, de melk, de bouillonblokjes, de tijm en de mosterd toe en laat het geheel nog 15 minuten doorkoken.
Was de peterselie en snij deze fijn.
Was eveneens de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snij eveneens in kleine blokjes.
Voeg de paprikablokjes toe en laat nog even doorkoken.
Schep de soep uit in borden en werk af met de fijngesnipperde peterselie en de peper.
Laat het smaken!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren