Slaatje met rabarber en nectarine

slaatje-rabarber-nectarin

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • een zakje veldsla
  • 4 nectarinnen
  • een bakje groene asperges
  • 4 trostomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rabarberstengel
  • enkele takjes peterselie

Bereidingswijze:

Was de veldsla en verdeel over 4 borden.
Was de nectarinnen, snij ze middendoor, verwijder de pit en snij in schijfjes.
Was de groene asperges en kook ze beetgaar.
Was de tomaten en snij ze in partjes.
Was de paprika’s, verwijder het steeltje en de zaadlijsten en snij in kleine blokjes.
Was de rabarberstengels, schil ze en snij ze eveneens in kleine stukjes.
Meng de paprikastukjes en rabarberstukjes door elkaar.
Was de peterselie en snij deze heel fijn.
Breng de mengeling van rabarber en paprika aan in het midden van de borden.
Schik de schijfjes nectarin, de partjes tomaat en de asperges errond.
Werk af met wat fijngesnipperde peterselie.
Laat het smaken!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren