Appeldonuts

appeldonuts

Ingrediënten (voor 4 stuks):

  • 1 zoete appel
  • 1 el citroensap
  • 125 g magere witte plattekaas
  • 125 g verse aardbeien
  • een takje rode besjes
  • 1 granaatappel
  • 1 el kokosschilfers
  • 1 el amandelschilfers

Bereidingswijze:

Was de appel goed en snij deze in 4 dikke ronde plakken.
Verwijder het klokhuis door middenin een rondje uit te snijden.
Leg de vier appelschijven op een bord.
Besprenkel hierover het citroensap (om te voorkomen dat de appel bruin wordt).
Meng de plattekaas met de aardbeien en mix deze tot een egaal geheel.
Verdeel de plattekaas in een dikke laag over de appelschijven.
Was de rode bessen en pluk ze van het steeltje.
Verdeel de besjes over de plattekaas.
Snij een granaatappel middendoor en haal de pitten er uit door er met een houten lepel op te kloppen.
Verdeel wat granaatappelpitjes over het plattekaasmengsel.
Bestrooi wat kokosrasp over de appel-plattekaas schijven.
Rooster de amandelschilfers kort onder de grill of in een pan tot ze bruin kleuren.
Berstrooi de geroosterde amandelschilfers eveneens over de appelschijven en dien op.

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren