Visvidee in speltpistolet

visvide-speltpistolet-bloemkoolrijst

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 2 dikke wortelen
  • 2 preistengels
  • 1 selder
  • 4 dikke vleestomaten
  • 1 zalmfilet
  • 1 wijtingfilet
  • 10 gepelde scampi’s
  • 1 klein bokaaltje mosselen
  • 1 brikje van 250 ml Alpro cooking light
  • 1 vetarme visbouillonblokje
  • Maïzena Expresse voor witte sauzen
  • 2 lente-uitjes
  • 4 kleine speltpistolets

Bereidingswijze:

Schil de wortelen en snij deze in fijne reepjes of blokjes.
Was de preistengels en snij deze in fijne ringen.
Was de selder en snij de stengels in fijne stukjes.
Was de vleestomaten, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Stoom de wortelblokjes, preistengels en selderstukjes beetgaar.
Snij de vis in stukken.
Giet het bokaaltje mosselen af en spoel goed af.
Doe de Alpro soya cooking in een kookpot samen met 250 ml water, het bouillonblokje en de stukken vis, de scampi’s en de uitgelekte mosselen.
Laat de vis gaarkoken in de bouillon en bind de saus met de Maïzena Expresse voor witte sauzen.
Voeg 1/3de van de gestoomde groenten en 1/3de van de tomatenblokjes toe en roer door elkaar.
De rest van de groentjes kan je er nog apart bij serveren.
Werk af met gesnipperde pijpajuin.
Snij van de speltpistolets het hoedje af en haal het kruim er uit.
Vul de speltpistolets met de visvidee en leg het hoedje er op.
Dien op met wat extra groentemengeling.
Smakelijk!

2022-02-09

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren