Spitskool met scampi's en noedels

spitskool-scampi-noedels

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 2 spitskolen
  • 250 g spelt noedels
  • 600 g gepelde scampi’s
  • 1 brikje van 250 ml magere soyaroomvervanger
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • Maïzena Expresse voor witte sauzen
  • bieslook
  • koriander
  • paprikapoeder

Bereidingswijze:

Was de spitskolen en snij deze in dunne reepjes.
Kook of stoom deze beetgaar.
Kook de spelt noedels beetgaar en giet af.
Bak de scampi’s gaar en kruid met paprikapoeder.
Doe de roomvervanger samen met 250 ml water en een vetarm visbouillonblokje aan de kook en bindt met Maïzena Expresse voor witte sauzen.
Snipper hierin de bieslook fijn en roer onder mekaar.
Meng de gekookte spitskoolreepjes hier onder als ook de gekookte spelt noedels.
Verdeel over 4 kommetjes.
Werk af met blaadjes koriander en de gebakken scampi’s.
Laat het smaken!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren