Pangasius met bieslooksaus en veldslapuree

pangasius bieslooksaus veldslapuree

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 pangasiusfilets
  • een plantje bieslook
  • Alpro soya light cuisine
  • vetarm groentebouillonpoeder
  • Maïzena Expresse voor witte sauzen
  • 2 preistengels
  • 2 gele en 2 oranje winterpenen
  • een zakje veldsla
  • 600 g aardappelen
  • 1 el gezonde smeerboter
  • een scheutje halfvolle melk
  • 2 el gezonde margarine
  • peper, zout en nootmuskaat
  • viskruiden

Bereidingswijze:

Doe 2 el gezonde margarine in een braadpan, kruid de pangasiusfilets met viskruiden en bak deze langs beide kanten tot er een korstje wordt gevormd.
Schil de aardappelen, kook deze goed gaar, kruid met peper, zout en nootmuskaat, voeg smeerboter en melk toe en pureer tot een smeuïge puree.
Meng de veldsla onder de puree.
Kuis en was de preistengels, snij deze in stukjes en kook ze gaar.
Schil de winterpenen, snij ze in schijfjes en kook ze eveneens beetgaar.
Stoof de prei samen met de wortelen op in een beetje vetstof en kruid met peper en zout.
Breng de Alpro soya cuisine samen met wat kookvocht en de vetarme groentebouillon aan de kook en bindt met Maïzena Expresse voor witte sauzen.
Haal van het vuur en snipper de bieslook hierin fijn.
Dien de pangasiusfilet op met de bieslooksaus, de veldslapuree en de wintergroenten.
Smakelijk!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren