Paëlla

paella

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 250 g halflangkorrelrijst / rijst voor paëlla
  • 1 liter vetarme kippebouillon
  • 1 kipfilet van 100g
  • 100 g scampi’s
  • 100 g mosselen
  • 100 g roze garnalen
  • 100 g ongepanneerde inktvisringen
  • 200 g tomaten
  • 200 g rode paprika’s
  • 200 g ajuin
  • 100 g doperwten
  • 100 g peultjes
  • 2 pijpajuintjes
  • 2 teentjes knoflook
  • enkele safraandraadjes
  • Cayennepeper
  • Paprikapoeder
  • citroenpartjes

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een pan.
Snij de kipfilet in blokjes en kruid met cayennepeper en bak ze goudbruin.
Voeg de rijst, de vetarme kippebouillon en de saffraan toe en laat sudderen.
Was en kuis de groenten en snij ze in kleine blokjes en voeg toe aan het geheel (de tomaten kunnen iets later toegevoegd worden = sneller gaar).
Laat het geheel op een zacht vuurtje verder gaarsudderen tot de rijst bijna klaar is (de vloeistof is dan bijna opgeslorpt).
Breng op smaak met de teentjes knoflook, cayennepeper en paprikapoeder.
Leg de schaal- en schelpdieren bovenop de rijstmengeling en laat de pan nog enkele minuten op een zacht vuurtje staan tot de zeevruchten gaar zijn.
Besprenkel met wat citroen of werk af met partjes citroen.
En smullen maar!!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren