Ovenschotel met zalm, prei, venkel en palmharten

ovenschotel-zalm-prei-venkel-palmharten

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 800 g aardappelen
  • halfvolle melk
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 4 zalmmoten
  • 4 preistengels
  • 1 venkel
  • 1 glazen bokaaltje palmharten
  • 1 doosje Philadelphia Free Basilicum & Citroen
  • 1 brikje van 250 ml Alpro soya light cuisine
  • 1 citroen
  • een takje basilicum

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de aardappelen, kook ze gaar en giet ze af.
Maak puree van de aardappelen met een scheutje halfvolle melk en kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Doe de puree in een ovenschotel.
Snij de zalmmoten in grote stukken en verdeel deze stukken over de puree.
Was de preistengels en de venkel.
Snij de presitengel in ringen en kook deze beetgaar.
Snij de groene draadjes van de venkelknol en bewaar deze draadjes; snij de rest van de venkel in stukken en kook ook deze beetgaar.
Snij de palmharten in stukken en verdeel deze samen met de preiringen en de stukken venkel over de ovenschotel.
Meng de Philadelphia Free met de Alpro soya light cuisine en de groene venkelsliertjes in een shaker samen met wat uitgeperste citroen en giet dit over de ovenschotel.
Zet het geheel 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Haal de ovenshotel uit de oven en laat het smaken!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren