Mosselen met extra veel groenten

mosselen-extragroenten

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 kg mosselen
  • 4 dikke wortelen
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 dikke pijpajuinen
  • 1 voetselder
  • 1 dikke rode ui
  • 2 preistengels
  • 1/4de witte kool
  • peterselie
  • peper en zout
  • 500 g diepvries ovenfrieten
  • 4 el light mayonnaise
  • 1,5 koffielepel mosterd
  • enkele eetlepels mosselvocht
  • peper, zout en bieslook

Bereidingswijze:

Was de mosselen, verwijder de baarden en haal de mosselen er uit die niet meer gesloten zijn of die zwaar aanvoelen (deze zitten vol modder).
Schil de wortelen en snij in dunne schijfjes.
Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine blokjes.
Was de pijpajuinen, snij in dunnen ringetjes.
Was de voetselder, snij deze in kleine stukjes.
Pel de rode ui en snij in ringen.
Was de prei en snij eveneens in fijne stukjes.
Was de witte kool, snij in 4 en rasp 1/4de kool zeer fijn.
Doe alle groenten in een pot met een bodempje water en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de schoongemaakte mosselen toe aan de kookpot met groenten.
Zet de kookpot op een hoog vuur en laat het geheel koken tot de mosselschelpen zich openen (mosselen die niet open gaan gooi je best weg).
Dien de mosselen op en strooi er wat fijngesnipperde peterselie over.
Leg de diepvries ovenfrieten open op een bakplaat en zet dit gedurende 15 minuten in de oven op 200°C.
Maak een mosselsausje met light mayonnaise, mosterd en mosselvocht en breng op smaak met peper, zout en bieslook.
Dien de mosselen op met de ovenfrieten en het zelf bereid mosselsausje.
Laat het alvast smaken!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren