Meergranen fish-sticks

meergranen-fishsticks

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 blokjes kabeljauwfilets
  • magere soyaroomvervanger
  • 1 el currypoeder
  • 2 el mosterd
  • 5 meergranencrackers
  • 1 theelepel sesamzaad
  • 1 theelepel chiazaad
  • 250 g parelcouscous
  • 2 broccoli’s
  • 2 gele en 2 oranje winterpenen
  • een handje peultjes
  • 1 el groentenbouillonpoeder
  • 4 el koolzaadolie

Bereidingswijze:

Snij de blokjes kabeljauwfilet op z’n langs door zodat je rechthoekige reepjes vis bekomt.
Meng in een kommetje de soyaroomvervanger, de mosterd en het currypoeder tot een gladde massa.
Marineer hierin de kabeljauwreepjes.
Mix in een blender de meergranencrackers tot paneermeel en meng hieronder de sesamzaadjes en de chiazaadjes.
Bak de fishsticks in een pan in koolzaadolie.
Kook de parelcouscous gaar en giet af.
Was de broccoli en verdeel in roosjes.
Schil de wortelen en snij in schijfjes.
Was de peultjes.
Kook alle groenten beetgaar en meng onder parelcouscous samen met het groentenbouillonpoeder.
Dien op met de gebakken fish-sticks.
Laat het smaken!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren