Lookscampi's met rijst

lookscampis-rijst

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 250 g bruine rijst
  • 600 g gepelde scampi’s
  • wortelen
  • puntpaprika’s: gele, rode oranje en groene
  • champignons
  • peterselie
  • 250 ml soya roomvervanger
  • een klein blikje tomatenconcentraat
  • één vetarm visbouillonblokje
  • één vetarm groentenbouillonlokje
  • één eetlepel margarine met gezonde vetzuursamenstelling
  • peper, zout en lookpoeder

Bereidingswijze:

Kook de rijst gaar samen met een groentenbouillonblokje.
Kruid de scampi’s met peper, zout en lookpoeder en bak de scampi’s gaar in een margarine met gezonde vetzuursamenstelling.
Schil de wortelen en snij ze in schijfjes.
Was de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij in stukjes.
Was de champignons en snij in schijfjes.
Stoof de groenten gaar in een diepe pan.
Voeg 250 ml plantaardige roomvervanger toe samen met een klein blikje tomatenconcentraat en een vetarm visbouillonblokje.
Meng alles onder mekaar en kook goed door.
Dien de rijst op samen met de groentenmengeling en de gebakken scampi’s en werk af met gesnipperde peterselie.
Smakelijk!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren