Kabeljauw met Griekse pasta in een pittig sausje

kabeljauw-Griekse-pasta-pikante-saus

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 250 g Griekse pasta = puntaletta
  • 4 kabeljauwmoten van 100 g
  • 2 el koolzaadolie
  • 1 courget
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 500 g wortelen
  • 500 g snoeptomaten
  • 100 g baconreepjes
  • 100 g grijze garnalen
  • 4 el pijnboompitten
  • bieslook
  • viskruiden
  • 250 g zongedroogde tomaten
  • 1 el rode currypasta

Bereidingswijze:

Kook de Puntaletta gaar en giet af.
Kruid de kalbeljauwmoten met viskruiden en stoom ze gaar in de microgolf.
Was de courget en snij in kleine stukjes.
Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten vanbinnen en snij ze eveneens in kleine stukjes.
Schil de wortelen en snij ze eveneens in brunoise.
Kook de stukjes groenten gaar en giet ze af.
Pel de ui en snij deze eveneens fijn.
Verwarm de olie in een wokpan; stoof de uistukjes goudbruin en voeg de baconreepjes toe.
Bak het geheel aan en voeg vervolgens de groenten (courgettestukjes, paprikastukjes en wortelstukjes) en de puntaletta toe , alsook de garnalen.
Was de snoeptomaatjes en snij ze middendoor.
Roer de helft onder de wok en hou de andere helft apart voor de saus.
Mix de andere snoeptomaatjes samen met de zongedroogde tomaten en de currypasta tot een gladde massa en warm de saus even op.
Schep het puntaletta-groentenmengsel uit over 4 borden.
Bestrooi dit met de pijnboompitten en versnipperde bieslook.
Schik de kabeljauwmoot op het pasta-groentenmengsel en werk af met een beetje van de pikante saus.
Laat het smaken!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren