Poké bowl gemarineerde tofu tempehreepjes

pokebowl-tofu-tempehblokjes

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 250 g griekse pasta / puntaletta
  • een klein doosje zongedroogde tomaten
  • 200 g sojabonen
  • enkele blaadjes basilicum
  • 250 g kastanjechampignons
  • 200 g sojascheuten
  • 400 g gemarineerde tempeh- en tofublokjes
  • 5 dikke wortelen
  • 1 groene, 1 gele en 1 rode paprika
  • een klein bakje groentenscheuten
  • 2 el koolzaadolie

Bereidingswijze:

Kook de griekse pasta of puntaletta beetgaar.
Laat de zongedroogde tomaten uitlekken.
Was de kastanjechampignons en snij ze in plakjes.
Schil de wortelen en snij ze in fijne reepjes.
Was de paprika’s, verwijder binnenin de zaadlijsten en snij ze in blokjes.
Kook of stoom de paprikablokjes en de wortelreepjes beetgaar.
Verhit de olie in een wokpan en bak hierin de tempeh- en tofublokjes samen met de schijfjes champignons en de soyascheuten kort beetgaar.
Meng de zongedroogde tomaten en de soyabonen onder de griekse pasta.
Verdeel over vier poké bowls: de griekse pastamengeling, de gestoomde groenten en de gebakken tempeh en tofumengeling.
Werk af met de groentenscheuten en dien op.
Laat het smaken!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren