Parelcouscous met courget en ei

parelcouscous-courget-ei

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 250 g 3 kleurenparelcouscous
  • 1 gele en 1 groene courget
  • 1 teentje look
  • 2 stengels pijpajuin
  • enkele stengels bladpeterselie
  • 4 eieren
  • 100 ml soyamelk natuur
  • 1 el groentebouillonblokje
  • 2 zoete appels
  • een potje verse magere kaas

Bereidingswijze:

Was de courgetten en snij de helft ervan tot courgetti.
Kluts 4 eieren en meng met 1 el groentenbouillonpoeder en de soyamelk.
Stoof dit lichtjes aan in een pan en giet hierover het eiermengsel tot je een eierkoek bekomt.
Kook de parelcouscous beetgaar en giet af.
Snij de andere helft van de courgetten in stukjes en kook deze beetgaar.
Schil de appels en snij in fijne stukjes.
Was de pijnpajuin en snij in fijne ringetjes.
Stoof de stukjes courget, samen met een uitgeperst teentje look, de appeltjes, de pijpajuin en de parelcouscous aan en meng alles goed onder mekaar.
Verdeel over 4 borden.
Dien op met een stukje eierkoek.
Werk af met enkele takjes bladpeterselie en stukjes verse kaas.

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren