Aziatische noedels met pinda's

aziatische-noedels-pindas

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 250 g speltnoodels
  • 300 g vegetarisch gehakt
  • 100 g gezouten pinda’s
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 150 g peultjes
  • 150 g mini-maïskolfjes
  • 150 g soyascheuten
  • 2 dikke wortelen
  • 1 brocooli
  • 2 gele paprika’s
  • 4 el soyasaus
  • 2 el sesamolie
  • 2 el komijnzaadjes
  • 1 el koriander
  • 2 el balsamicoazijn
  • 4 el hittebestendige zoetstof
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Kook de speltnoodels beetgaar.
Was de peultjes en de mini-maïskolfjes en kook ze beetgaar.
Schil de wortelen, snij deze in reepjes en kook ze beetgaar.
Was de broccoli, verdeel in roosjes en kook ook deze beetgaar.
Was de paprika’s, snij ze in reepjes en kook eveneens beetgaar.
Verhit de sesamolie in de wok en bak hierin het vegetarisch gehakt rul.
Voeg de groenten toe evenals de noodels en roer alles goed onder mekaar.
Pers hierin de teentjes knoflook uit.
Rasp de gemberwortel en voeg eveneens toe aan de wok.
Maak een sausje met de soyasaus, de balsamicoazijn, de zoetstof, komijnzaadjes en de koriander en voeg dit toe aan de wok.
Meng alles goed onder mekaar en breng nog verder op smaak met peper en zout.
Verdeel over 4 borden en werk af met enkele gezouten pindanootjes.

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren