Waterzooi

waterzooi

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 stukken kip
  • 1 ui
  • 1 selder
  • 2 preistengels
  • 500 g wortelen
  • 1 brikje van 250 ml soya roomvervanger
  • Maïzena Expresse voor witte sauzen
  • 1 vetarm kippebouillonblokje
  • 800 g aardappelen
  • peterselie / bieslook / kervel

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en snij in stukken.
Pel de ui en snij deze fijn.
Was de selder en snij in stukjes.
Was de prei en snij in ringen.
Schil de wortelen en snij in fijne reepjes.
Stoom of kook alle groenten beetgaar, alsook de aardappelen.
Doe de soya-roomvervanger in een diepe pan samen met 250 ml water of kookvocht en het vetarm kippebouillonblokje.
Kook hierin de stukken kip gaar.
Voeg op het einde de groenten en de aardappelen toe en laat nog even doorkoken.
Bindt het geheel lichtjes met wat Maïzen Expresse voor witte sauzen.
Je kan het gerecht nog even afwerken met peterselie / bieslook / kervel.
Laat het smaken!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren