Penne met broccolisaus en kalkoen

gemberthee

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 125 g rodelinzenpenne
  • 125 g speltpenne
  • schorseneren
  • sugar snaps
  • 2 broccoli’s
  • 1 brikje Alpro soya light cuisine
  • Maïzena Expresse voor witte sauzen
  • 1 vetarm kippebouillonblokje
  • 500 g kalkoenreepjes
  • kippekruiden

Bereidingswijze:

Kook de penne gaar (let er wel op dat de rodelinzepenne al na 6 minuten gaar is) en giet af.
Was de sugar snaps.
Schil de schorseneren en snij deze in groffe stukken.
Was de broccoli’s en snij in roosjes.
Kook of stoom de schorseneren, de sugar snaps en de broccoliroosjes gaar en giet alles af.
Meng de schorseneren en de sugar snaps onder de penne.
Snij het zachte gedeelte van de broccoliroosjes en voeg dit toe aan de soya roomvervanger.
Breng aan de kook samen met het kippebouillonblokje en bindt met Maïzena Expresse.
Giet dit mengsel over het mengsel van penne-schorseneren en sugar snaps.
Kruid de kalkoenreepjes met kippekruiden en grill deze gaar.
Schik deze over de pastaschotel en dien op.
Smakelijk!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren