Kalkoen cordon bleu met peterselieaardappelen en warme groenten

gemberthee

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 dunne kalkoenlapjes van 75 g
  • 4 plakjes ontvette hesp
  • 4 plakjes magere smeltkaas
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
  • 800 g aardappelen
  • 3 el koolzaadolie
  • een takje verse peterselie
  • 300 g princessebonen
  • 300 g jonge wortelen
  • 300 g snoeptomaten
  • 1 dikke ajuin
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen, kook ze gaar en giet ze af.
Was de peterselie, hak deze fijn en verdeel over de aardappelen.
Leg de kalkoenlapjes open; leg op elk lapje een plakje hesp en een plakje kaas en plooi de kalkoenlapjes dicht.
Klop het ei los, dep de kalkoenlapjes in het losgeklopte ei en haal door het paneermeel.
Doe 2 el olie in een pan op het vuur en bak hierin de kalkoencordonbleus gaar.
Was de boontjes, breek ze en kook of stoom ze gaar.
Schil de wortelen en kook of stoom ze eveneens gaar.
Pel de ui en snij deze fijn.
Doe 1 el olie in een pot en glaceer hierin de ui.
Doe de boontjes samen met de wortelen in de pot en stoof lichtjes op.
Was de snoeptomaten, snij ze doormidden en voeg ze toe aan het groentemengsel.
Meng de groenten goed door elkaar en laat dit nog enkele minuutjes sudderen.
Breng op smaak met peper en zout.
Dien de cordon bleus op samen met de peterselie-aardappelen en de gestoofde groenten.
Laat het smaken!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren