Kersenplaattaart

kersenplaattaart

Ingrediënten (voor 1 plaat van 20 porties):

  • 400 g speltbloem
  • 200 g amandelmeel
  • 250 g Tagatesse zoetstof
  • 50 g bakpoeder
  • zout
  • 7 eieren
  • 2 el vanille-aroma
  • 250 g kersen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160°C.
Meng alle ingrediënten onder mekaar (behalve de kersen).
Vet een rechthoekige of vierkante siliconen balvorm (zo hoef je hem niet in te vetten).
Stort het deeg in de bakvorm en verdeel evenredig in de bakvorm.
Was de kersen, verwijder de steeltjes en ontpit ze.
Duw de kersen lichtjes in het deeg.
Bak de kersenplaattaart gedurende 50 minuten op 160°C.
Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Laat het smaken!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren