Speculaasmousse

speculaasmousse

Ingrediënten (voor 12 personen):

  • 750 ml plantaardig yoghurtalternatief, ongezoet
  • 6 Canderel vanilla sticks
  • 3 zakjes slagschuim
  • 3 zakjes Klop Fix
  • 240 ml soyadrink natuur, ongezoet
  • 200 g speculaas

Bereidingswijze:

Meng de Canderel vanilla sticks onder de yoghurt.
Klop de slagschuim op samen met de soyadrink natuur, ongezoet en de Klop Fix om de slagschuim langer opgeklopt te houden.
Breek de speculaas in grote brokken, doe dit in een blender en mix tot speculaaskruim.
Meng het speculaaskruim onder de yoghurt, maar hou een beetje apart voor de afwerking.
Spatel hieronder de slagschuim tot een homogene massa.
Verdeel het mengsel in 8 glaasjes of kommetjes, werk af met wat speculaaskruim en laat 24 u opstijven in de koelkast.

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren