Rabarber aardbeienconfituur

rabarber aardbeien confituur

Ingrediënten (voor 1 kg):

  • 250 g rabarberstengels
  • 750 g aardbeien (vers of diepgevroren)
  • 150 g zoetstof 1:1 en geschikt om te verwarmen
  • 4 g agar-agar

Bereidingswijze:

Schil de rabarberstengels en snij ze in stukken.
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij ze eveneens in stukken.
Doe de fruitstukjes samen met de zoetstof en het agar-agarpoeder in een kookpot en laat het geheel gedurende 30 minuten koken onder regelmatig omroeren.
Mix het geheel fijn en verdeel het in potjes, die je goed afsluit met een deksel.
Zet de potjes omgekeerd en laat ze afkoelen.
Op deze manier zijn ze luchtdicht en zijn ze lang houdbaar.
Smakelijk!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren