Appel-perenchutney

appelperenshutney

Ingrediënten (voor 1 confituurpotje):

  • 1 appel
  • 1 peer
  • 2 cm gember
  • 1 sjalot
  • 2 el rozijnen
  • 100 g bruine suiker zoetstof, zoetkracht 1:1
  • 100 ml sherryazijn

Bereidingswijze:

Schil de appel en snij deze in kleine blokjes.
Schil de peer en snij deze eveneens in kleine blokjes.
Rasp de gember.
Pel de sjalot en snij deze fijn.
Doe de gesnipperde ui, de rozijnen, de geraspte gember en de zoetstof in een kookpot en meng alles goed onder mekaar.
Voeg de blokjes appel en peer toe en overgiet met de sherryazijn.
Laat het geheel 20 minuten stoven op een zacht vuur onder voortdurend omroeren, tot het geheel indikt en haal dan van het vuur.
Dien op als bijgerechtje of dip bij een kaasschotel.
Smakelijk!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren