Kabeljauw in tomatensaus

kabeljauw-tomatensaus

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 kabeljauwmoten
  • 2 brikjes van 250 ml plantaardige roomvervanger light
  • 1 groot blik tomatenconcentraat
  • 4 pruimtomaten
  • Maïzena expresse voor witte sauzen
  • enkele takjes peterselie
  • enkele takjes bieslook
  • enkele takjes basilicum
  • een beetje tuinkers
  • viskruiden

Bereidingswijze:

Kruid de kabeljauwmoten met viskruiden.
Stoom de kabeljauwmoten gaar in een stoomkoker of stoompotje in de microgolf.
Doe de plantaardige roomvervanger in een sauspotje samen met het tomatenconcentraat en roer goed onder mekaar.
Breng aan de kook en dik in met Maïzena Expresse voor witte sauzen.
Was de tomaten, maak ze schoon en snij ze in brunoise.
Voeg de tomatenblokjes toe aan de saus.
Werk de saus af met verse kruiden: peterselie, basilicum, basilicum, tuinkers, ...
Dit is een heerlijke combinatie met puree en een rauwkostslaatje.
Smakelijk eten!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren