Winterse groentenmengeling

gemberthee

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 venkel
  • 1 dikke pastinaak
  • 2 dikke winterpenen
  • 1 courget
  • 1 stronk witloof
  • 1 brikje van 250 ml plantaardige roomvervanger 5% vet
  • 1 el vetarm groentenbouillonpoeder
  • Maïzena Expresse voor witte sauzen
  • 1 el koolzaadolie

Bereidingswijze:

Was de venkel, verwijder de groene draadjes (en hou deze apart voor de saus) en snij in stukjes.
Schil de pastinaak en snij eveneens in kleine stukjes.
Schil de winterpenen en snij ook deze in kleine stukjes.
Was de courget en snij eveneens in stukjes.
Was het witlof en snij eveneens in stukken.
Verhit de koolzaadolie in de wok en stoof de groenten beetgaar.
Overgiet met de plantaardige roomvervanger en voeg de groene venkeldraadjes toe samen met 1 el vetarm groentenbouillonpoeder.
Laat het geheel even doorkoken en bindt met Maïzena Expresse voor witte sauzen.
Smakelijk eten!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren