Haverspirelli met spinazieroom

haverspirelli-spinazie

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 250 g haverspirelli
  • 1 kg verse spinazie
  • 1 brikje van 250 g haverroomvervanger
  • Maïzena Express voor witte sauzen
  • 120 g geraspte mozzarella
  • 1/2de vetarm bouillonblokje
  • 1 trostomaat

Bereidingswijze:

Kook de haverspirelli gedurende 10 minuten beetgaar en giet af.
Stoof de verse spinazie in een grote kookpot gaar en giet af, maar hou het vocht van de spinazie bij.
Doe het potje havermelk in een steelpan op het vuur, voeg het spinazievocht met tevens 1/2de vetarm bouillonblokje toe en laat doorkoken.
Bind met Maïzena Express voor witte sauzen, haal van het vuur en voeg de geraspte mozzarella toe en roer goed door tot er een dikke kaassaus ontstaat.
Roer de verse gekookte spinazie door de kaassaus en dien op met de gekookte spirelli.
Was de tomaat, snij in kleine blokjes en verdeel als versiering over de borden.
Laat het smaken.

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren