Babywortelen

babywortelen

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1,5 kg wortelen
  • 1 dikke ui
  • 2 el gezonde margarine
  • 2 el Sukrin Syrup
  • citroensap of limoensap
  • 1 cm gember
  • peterselie
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Schil de babywortelen en stoom of kook ze beetgaar.
Verhit de vetstof in een kookpot.
Pel de ui, snij deze fijn en stoof deze aan in de vetstof.
Voeg de worteltjes bij de gestoofde ui en roer goed om.
Rasp het stukje gemberwortel en voeg toe aan de wortelen.
Blus na een paar minuutjes aanstoven met een klein scheutje water en laat nog even doorsudderen.
Voeg 2 el Sukrin Syrup toe en glaceer hiermee de wortelen.
Kruid met peper en zout, besprenkel met een beetje citroensap/limoensap en dien op.
Was de peterselie en hak deze fijn.
Werk de wortelen af met de fijngehakte peterselie.
Smakelijk!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren