BBQ recept met biefsteak en zoete aardappelen

BBQ zoete aardappelen

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 150 g zoete aardappelen, geschild
  • 125 g biefsteak
  • 1 el Heinz sweet garlic vleessaus
  • 1 stronk witloof
  • 1 citroen
  • enkele snoeptomaatjes
  • 1 dikke wortel
  • 1 lente-uitje
  • een plukje tuinkers
  • peper, zout, tijm en rozemarijn

Bereidingswijze:

Schil de zoete aardappelen en snij ze in groffe stukken.
Schik ze in een aluminium schaal geschilt voor de BBQ.
Kruid met peper, zout, thijm en rozemarijn en laat ze zachtjes garen op de BBQ.
Marineer de biefsteak met de Heinz Sweet Garlic vleessaus en laat het vlees garen op de BBQ.
Was het witloof, verwijder de buitenste bladeren, snij fijn en besprenkel met wat citroensap om de kleur te behouden.
Rasp de wortel fijn.
Was het lente-uitje en snij eveneens in fijne reepjes.
Was de tuinkers.
Maak een slaatje met de witloofsnippers, de geraspte wortelen, de snoeptomaten, de reepjes lente-ui en de tuinkers.
Dien het slaatje op met de zoete aardappelstukjes op de BBQ gebakken samen met de gemarineerde biefsteak die eveneens op de BBQ werd gegrild.
Laat het smaken!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren