Voedingsadvies bij kinderen

Ik ben zelf mama van 2 zonen en van hieruit is mijn interesse voor kindervoeding gegroeid.  Daarom heb ik me in 2019 bijgeschoold tot kinderdiëtiste.

Enerzijds neemt het aantal kinderen en jongeren met overgewicht nog steeds toe en anderzijds stijgt het aantal jongeren met eetstoornissen of moeilijk eetgedrag.
In mijn praktijk begeleid ik kinderen / jongeren naar een gezondere relatie met voeding. Moeilijke etertjes kunnen spelenderwijs leren proeven aan de hand van de proeftoren. Ik ben er van overtuigd dat een gezonde basisvoeding op jonge leeftijd iets is wat je de rest van je leven meedraagt. Jong geleerd is oud gedaan. Stel niet uit tot morgen wat je vandaag kan doen, want elk kind verdient toch een gezonde toekomst!


Ouders help ik op weg om het moeilijke eetgedrag bij hun kind op een positieve manier aan te pakken. Vanuit het idee van “positief voeden” is het niet alleen belangrijk wat er gegeten wordt, maar ook waar, wanneer en hoe er gegeten wordt.  Het gaat over gezonde eetvaardigheden op lange termijn.  Het gaat over een gedeelde verantwoordelijkheid aan tafel en het respect, vertrouwen en enthousiasme dat hierbij getoond wordt, zowel bij de ouders als bij het kind.
Het geeft mij enorm veel voldoening als ik ouders en kinderen terug gezellige familiemaaltijden kan laten beleven.

Sinds 1 april 2020 betaalt de verplichte ziekteverzekering een behandeling door een diëtiste gedeeltelijk terug voor kinderen van 6 t.e.m. 17 jaar met overgewicht en dit met een verwijsbriefje van de huisarts/kinderarts.  Er wordt een gedeeltelijke terugbetaling voorzien voor 10 consultaties gedurende 2 jaar (6 consulten gedurende het eerste jaar en 4 consulten gedurende het tweede jaar).

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren