Asperges met puree en spiegelei

asperges-puree-spiegelei

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 800 g aardappelen
  • halfvolle melk
  • smeerboter
  • peper, zout en nootmuskaat
  • platte peterselie
  • 1 kg witte asperges
  • 4 eieren
  • 2 el gezonde bakboter

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen, snij ze in groffe stukken en kook ze goed gaar.
Giet de aardappelen af, voeg een scheut halfvolle melk, een eetlepel smeerboter, peper, zout en nootmuskaat toe.
Plet de aardappelen met een stamper en meng alles goed onder mekaar tot een smeuïg geheel.
Was de asperges, schil ze en kook ze beetgaar.
Smelt het bereidingsvet in een pan en bak hierin vier spiegeleiren.
Kruid met peper en zout.
Verdeel de puree over vier borden.
Leg hierop de asperges.
Leg op hier bovenop op elk bord een spiegelei.
Was de peterselie en werk het gerecht af met enkele peterselieblaadjes.
Laat het smaken.

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren