Ingrediënten (voor 4 mini pizza's):
- 2 spelt pitabroodjes
- een klein brik passata
- 100 g champignons
- puntpaprika’s: 1 gele en 1 rode
- 100 g baconreepjes
- een trosje kerstomaatjes
- 30 g mozzarellabolletjes
- enkele takjes peterselie
- Italiaanse kruiden
Bereidingswijze:
Snij de spelt pitabroodjes middendoor en leg ze open. Verdeel een klein brikje passata over de broodjes. Was de champignons en snij in dunne schijfjes. Was de paprika’s en snij in reepjes. Was de snoeptomaatjes en haal ze van de steeltjes. Verdeel de versneden groenten over de passata. Verdeel hierover de baconreepjes, de kerstomaten en de mozzarellabolletjes. Werk af met Italiaanse kruiden. Verwarm de oven voor op 220°C Leg een bakpapier op de bakplaat. Zet de mini pizza’s gedurende 20 minuten in de oven. Was de peterselie en snij deze fijn. Haal de mini pizza’s uit de oven en versier met wat fijngesnipperde peterselie. Smullen maar!
|