Varkenshaasje met polenta, knolselder en erwten

gemberthee

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 g varkenshaasje
  • 2 el gezonde margarine
  • 300 g polenta
  • 1,2 liter water
  • 400 g diepvriesdoperwtjes
  • 400 g knolselder
  • een lente-uitje
  • 2 vetarme groentebouillonblokjes
  • 250 ml soya-roomvervanger 3% vet
  • Maïzena Expresse voor witte sauzen
  • peper, zout en nootmuskaat

Bereidingswijze:

Doe 2 el gezonde margarine in een pan en bak hierin de varkenshaasjes gaar. Kruid ze eerst met peper en zout.
Breng 1,2 liter water aan de kook met 1 vetarm groentebouillonblokje.
Voeg de polenta toe en laat nog 8 minuten doorkoken onder voortdurend omroeren.
Snij de knolselder in kleine blokjes.
Kook de knolselder en de doperwtjes gaar en meng onder mekaar.
Breng de soya roomvervanger samen met 250 ml kookvocht en 1 vetarm bouillonblokje aan de kook en bindt met Maïzena Expresse voor witte sauzen
Voeg de witte saus toe aan de knolselder-erwtenmengeling.
Dien de groenten in witte saus op samen met polenta en enkele sneetjes varkenshaasje en werk af met een fijngesnipperd lente-uitje.
Laat het smaken!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren