Rundsvink met aardappelen, wortelen en pastinaak

rundsvink-aardappel-wortel-pastinaak

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 rundsvinken
  • 500 g wortelen
  • 3 pastinaken
  • enkele takjes peterselie
  • 2 el gezonde margarine
  • 1 kg aardappelen
  • 2 eieren
  • 1 dikke ui
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Schil de wortelen en snij ze in plakjes.
Schil de pastinaken en snij ze eveneens in stukjes.
Kook de wortel- en pastinaakstukjes beetgaar.
Stoof ze in een beetje vetstof lichtjes aan en kruid met peper en zout.
Was de peterselie en snipper deze zeer fijn.
Schil de aardappelen en snij deze in dikke reepjes.
Pel de ui en snij deze zeer fijn.
Stoof de ui aan in een pan met een weinig vetstof tot licht carameliseren.
Voeg de geklutste eieren bij de gestoofde ei en roerbak deze gaar.
Bak hierin de dikke aardappelstaafjes gaar (eventueel deksel even op de pan doen om ze sneller te laten garen).
Dien de gebakken aardappelstaafjes op met het wortel-pastinaakmengsel en een rundsvink.
Werk het gerecht af met de fijngesnipperde peterselie en dien op.
Laat het smaken!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren