Kalfsgebraad in mierikswortelsaus met raapjes

raapjes mieriksworteldillesaus

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 kg raapjes (witte en gele)
  • 1 brikje van 250 ml Alpro soya light cuisine
  • enkele takjes dille
  • 1 koffielepel mierikswortelpoeder
  • Maizena Expresse voor lichte sauzen
  • kalfsgebraad
  • mosterd
  • 1 ui
  • enkele takjes salie
  • enkele blaadjes laurier
  • margarine met gezonde vetzuursamenstelling
  • 600 g aardappelen
  • 500 g hertenvlees

Bereidingswijze:

Schil de rapen, snij ze in blokjes en stoom ze gaar.
Maak de mierikswortelsaus obv de Alpro soya light cuisine, het kookvocht van de raapjes, het mierikswortelpoeder en breng op smaak met dille.
Dik de saus in met Maïzena Express voor lichte sauzen.
Schil de aardappelen en stoom ze gaar.
Laat wat gezonde margarine smelten in een braadpan.
Pel een ajuin en snij deze fijn.
Smeer het gebraad in met mosterd.
Fruit de ajuin aan in de vetstof en bak hierin het gebraad tot er aan alle zijden een korstje gevormd heeft.
Zet het gebraad gedurende 45 min in een voorverwarmde oven op 180 °C (schep regelmatig het sap over het gebraad om het vochtig te houden).
Kruid met salie en enkele blaadjes laurier die je bij in de braadslede legt

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren