Gevulde paprika's

gevulde-paprikas

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 250 g volwaardige rijst
  • een vetarm groentenbouillonblokje
  • 1 dikke ui
  • 2 rode paprika’s
  • 2 groene paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • 2 oranje paprika’s
  • 1 groene courget
  • 4 kleine trostomaten
  • 1 gele courget
  • 9 mini paprika’s in verschillende kleuren
  • 500 g rundsgehakt
  • 2 el olijfolie
  • een klein potje met blokjes fètakaas
  • enkele takjes peterselie

Bereidingswijze:

Kook de volwaardige rijst gaar met een vetarm groentenbouillonblokje en giet de rijst af.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Pel de ui en snij deze fijn.
Verwarm de olijfolie in een grote kookpot en stoof hierin de ui goudbruin.
Bak hierin het rundsgehakt aan.
Was de grote paprika’s, verwijder het steeltje, snij ze in de helft en verwijder de zaadlijsten.
Was de mini-paprika’s, de courgetten en de trostomaten en snij in kleine stukjes.
Voeg de stukjes tomaat toe aan het gehakt en bak verder onder voortdurend omroeren.
Kook of stoom de stukjes mini-paprika’s en de stukjes courget gaar en voeg deze bij het gehaktmengsel.
Meng alles goed door elkaar.
Leg de paprika-helften open in een ovenschotel, vul deze met het gehakt- groentemengsel, werk af met enkele blokjes fètakaas en zet het geheel gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Haal uit de oven, schik op een bord en werk af met fijngehalte peterselie.
Dien op met de volwaardige rijst!
Smakelijk!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren